Agrarisch Loonwerk

Met agrarisch loonwerk wordt bedoeld dat wij vrijwel alle activiteiten op een agrarisch bedrijf uitvoeren. Hiervoor hebben wij een moderne machinepark waarmee vakbekwame medewerkers de werkzaamheden nauwkeurig kunnen verrichten. Als partner van uw bedrijf willen wij een uitstekend resultaat behalen en een goede relatie opbouwen en onderhouden.

Grondbewerking

Fa Ten Voorde beschikt over diverse grondbewerkingmachines. Deze machines krijgen goed onderhoud en worden tijdig vervangen om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wij verzorgen onder andere de volgende werkzaamheden:

  • Spitten
  • Ploegen
  • Frezen
  • Kopeggen
  • Cultiveren
  • Egaliseren met GPS
  • Doorzaaien
  • Maiszaaien (eventueel met toediening van kunstmest)
  • Kalkstrooien
  • Sleepslangen

Gewasbescherming

Op het gebied van gewasbescherming zijn wij bevoegd om te spuiten.

Bemesting

Voor het uitrijden van de drijfmest heeft Fa Ten Voorde de beschikking over een tweetal zodebemesters. De Vervaet, met een inhoud van 19 m3, beschikt over een uitschuifbare as voor een minimale bodemdruk. Tevens zorgt het luchtdrukwisselsysteem voor een lagere bodemdruk. Met de Vervaet kan een grote capaciteit worden gehaald en dit kan worden versterkt door het gebruik van een mestcontainer. De tweede combinatie is een trekker in combinatie met 10 m3 Veenhuis tank. Deze tank staat op brede banden en is voorzien van een knikdissel om een minimale bodemdruk te creëren. Dankzij de lagere bodemdruk is er een minimale bodem- en structuurbeschadiging. Beide tanks zijn voorzien van een computergestuurde dosering voor een nauwkeurige toediening van de mest. Bovendien kan er bouwland worden geinjecteerd met de bemesters. Wij verzorgen ook het verspreiden van vaste mest en andere vaste stoffen met een Gilibert mestverspreider.

Mesttransport

Met twee vrachtautos en een trekker met een transporttank verzorgt Fa Ten Voorde het mesttransport. Alle tanks zijn uitgerust met GPS en een monsterkabinet en één vrachtauto is uitgerust met weeginrichting. Met deze combinaties kunnen wij uw gehele mesttransport met precisie verzorgen.

Voederwinning

De voederwinning van grassen verzorgen wij in het geheel. Het grasmaaien wordt gedaan met een Krone Big M maaicombinatie. Deze machine heeft een grote capaciteit en is uitgerust met kneuzers. Hierdoor wordt het gras beter verspreid, waardoor het sneller kan drogen. Verder kan het gras bij elkaar worden geharkt en bieden wij diverse mogelijkheden aan voor de winning van de gewassen van het land.

Met een Schuitemaker Rapide kan het gras worden opgeraapt en ingekuild. De graskuil wordt met een Werklust shovel met een OCE silagevork gemaakt. Tevens verzorgt Fa Ten Voorde het persen van vierkante balen met een New Holland grootpakpers. De balen kunnen gewikkeld worden en het ophalen en transporteren van de balen behoort tot de mogelijkheden.

Bovendien kan het gras worden gehakseld en hiervoor heeft het loonbedrijf twee John Deere hakselaars. De hakselaars zijn uitgerust met Pionier toevoegingsapparatuur voor de toevoeging van allerlei middelen aan de graskuil. Ook kan er droge stof en opbrengst gemeten worden op de hakselaar. Met silagewagens wordt het gras getransporteerd naar de kuil. Ook de voederwinning van mais behoort tot de werkzaamheden van Fa Ten Voorde. Voor het maishakselen worden dezelfde machines ingezet als voor de grasoogst.