Maisbalen

Als loonbedrijf zijn we reeds 10 jaar actief met het persen van mais in balen. Wij merken dat het animo voor dit concept gestaag toeneemt bij de agrariërs. Dit is ook een logische trend, want maisbalen hebben veel potentie. Met name de kleinverbruiker van mais kan er voordelen mee behalen. Enkele (financiële) voordelen zijn:

  • Geen sleufsilo of kuilplaat benodigd
  • Lage voersnelheid mogelijk
  • Minder kans op bederf, zoals schimmels en dergelijke
  • Geen ontsnapping van perssappen

Vooral voor de kleingebruiker kan een investering in een sleufsilo zeer hoog uitvallen, in verhouding met de hoeveelheid mais. Bovendien kan de voorzijde van de maiskuil snel bederven wanneer de voersnelheid gering is. Dit is een veelvoorkomend probleem bij boeren. Uit een maiskuil spoelen perssappen en deze bevatten belangrijke voedingsstoffen die dan verloren gaan. Echter, met maisbalen zijn deze problemen verholpen. De balen zijn zorgvuldig verpakt en hebben minstens dezelfde dichtheid als een maiskuil. Daardoor zijn ze beter luchtdicht dan de standaard maiskuil en is de kans op bederf kleiner. Tevens houdt het balenfolie de voedingstoffen in de baal, doordat de sappen niet kunnen ontsnappen. Bijkomend voordeel is dat maisbalen overal op uw terrein geplaatst kunnen worden en ze gemakkelijk zijn te vervoeren. Firma Ten Voorde kan GMP+ gecertificeerde balen uit voorraad leveren.

Maisbalen persen

Onze Orkel maispers heeft een hoge capaciteit en kan kwalitatief hoogwaardige balen maken. De balen hebben een doorsnede van circa 120 cm en wegen ongeveer 1000 kilogram. De grootte is dus te vergelijken met een standaard ronde baal. De maispers kan gemakkelijk met een mobiele kraan of shovel worden gevuld doordat de machine is uitgerust met een grote uitklapbare voorraadbunker. Dankzij de uitstekende mobiliteit van deze Orkel kunnen wij bij u op locatie komen persen. Wij kunnen de machines verzorgen voor het vullen van de pers en het afvoeren van de maisbalen. Tevens kunnen wij ook de complete oogst van uw mais verzorgen, al dan niet in combinatie met het persen van de maisbalen.

Fourage Persen

Naast mais kunnen er ook allerlei andere soorten fourage worden geperst met onze Orkel pers. Dankzij de uitstekende logistieke voordelen van balen is het persen voor vele producten interessant. Bovendien is het een gemakkelijke manier om fourage luchtdicht te verpakken. Firma Ten Voorde heeft reeds ervaring met het persen van diverse producten. Enkele voorbeelden zijn:

  • Hennep
  • Hennep en stro
  • MKS
  • CCM en stro